Close

Sleepacy – med sömn i fokus

Hela 60 procent av världens befolkning lider av sömnproblem. Det vill sömnföretaget Sleepacy göra något åt med hjälp av coachning, produkter och en lång och gedigen erfarenhet av sömnens alla aspekter. I dagarna öppnades Sleepacys första butik på Norrlandsgatan 13.

Drygt 60 procent av världens befolkning lider av sömnproblem, men enligt Sleepacy finns det mycket att göra för att förbättra sömnhälsan och därmed livskvaliteten. Sömnföretaget Sleepacy, som har coachat delar av den svenska OS-truppen, vill hjälpa världens befolkning att sova bättre – och först ut är vi svenskar. I början av juni öppnade Sleepacys första konceptbutik på Norrlandsgatan 13.

I den nya butiken, som är den första i världen, kommer Sleepacy att erbjuda verktyg för en bättre sömnhälsa, både kunskap via en unik sömncoachningsmetod och sömntest, samt sömnrelaterade produkter som sängar, täcken och kuddar av bästa kvalitet. Utöver de klassiska sömnprodukterna erbjuder Sleepacy ett sortiment som ansvarar för hela dygnet länkat till våra rutiner så som te, träningskläder, hudvård, väckarklocka och belysning. Allt är framtaget med den senaste sömnforskningen i ryggen och för att skapa förutsättningar för en så bra sömn som möjligt.
– Vi vet att dålig sömn snarare är en regel än ett undantag. Med Sleepacy tar vi ett helhetsgrepp om sömnen och erbjuder personligt anpassade lösningar. Tanken är att skapa en sömndestination, en butik där vi erbjuder rådgivning, coachning och produkter i en avslappnande atmosfär. Ur ett längre perspektiv vill vi skapa en sleep movement – alla har rätt till en god natts sömn, säger Hanna Tellskog, en av initiativtagarna till Sleepacy.
Sleepacy, som är sprunget ur sängkoncernen Hilding Anders, vill, enligt ett pressmeddelande, ta ett samhällsansvar och inspirera människor till att prioritera sin sömn och förbättra deras sömnhälsa. Redan i höst kommer Sleepacy också att lanseras i Danmark och Kina, därefter rullas konceptet ut över Europa.

Butiken på Norrlandsgatan är indelad i olika avdelningar; Sleep pod – här bygger du din egen säng och provar den i en privat miljö med dämpad belysning och anpassat ljud. Sleep test area – här kan du göra ditt sömntest digitalt eller få rådgivning av Sleepacys sömnexperter. Rutinyta – här kan besökare inspireras av nya rutiner som optimerar din sömnhälsa. Tebar – här kan du varva ner med Sleepacys eget te. Design area – här färdigställer du din säng med val av tyg, färg på ben, gavel samt andra tillbehör. Kids area – denna yta erbjuder produkter för de små, alltifrån sängar, dun och gosedjur. Accessoarer – här har ett koncept i fyra delar skapats där samtliga faser har anpassade produkter. Faserna består av Wake up, Awake, Wind down och Asleep. Accessoartbudet består av Sleepacys egna produktsortiment samt produkter från Food Pharmacy, Philips, Casall, Dr. Barbara Sturm etc.

Close