Close

Årets konstnär i Prinsessan Estelles skulpturpark 2023

Prinsessan Estelles Skulpturpark på Kungliga Djurgården fortsätter att växa och får kommande sommar sin fjärde permanenta skulptur. Efter verk av de internationella konstnärerna Alice Aycock, Elmgreen & Dragset och Yinka Shonibare CBE, har stiftelsen valt att för första gången presentera ett svenskt konstnärskap. En ny skulptur av Charlotte Gyllenhammar kommer att invigas den 1 juni 2023. 

Charlotte Gyllenhammar föddes 1963 i Göteborg och har studerat vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm samt Royal College of Art i London. Genom åren har hon arbetat i olika media som måleri, fotografi, installation, film och skulptur. Hon har under sin karriär deltagit i en mängd nationella och internationella utställningar, har genomfört flertalet offentliga uppdrag och räknas idag till en av vårt lands mest kända och framgångsrika konstnärer. I höst är hon aktuell med en stor separatutställning på Prins Eugens Waldermarsudde på Kungliga Djurgården, och den visas 12 november till den 26 mars 2023. 

Charlotte Gyllenhammar

Valet av konstnär görs av Prinsessan Estelles Kulturstiftelses styrelse, som biträds av ett konstnärligt råd bestående av Richard Julin, konstnärlig ledare Accelerator i Stockholm, Lars Nittve, f d chef Tate Modern i London, Moderna Museet i Stockholm och M+ i Hong Kong, och Ann-Sofi Noring, ledamot av Konstakademien och f d vice museichef Moderna Museet i Stockholm.

Close