Close

Bernadotte & Kylberg designar svit på Ishotellet

Designduon Prins Carl Philip Bernadotte och Oscar Kylberg har tagit sig an ett projekt bestående av is och snö – duon har nämligen designat en svit på Icehotel i Jukkasjärvi.

Den första snön faller snart över Jukkasjärvi – 1 300 isblock skall nu förvandlas till konst och rum i årets hotell. I år har Icehotel samarbetat med duon Bernadotte & Kylberg som under början av oktober kommer att färdigställa sin svit i Icehotel 365, den året runt öppna is- och snödelen av Icehotel.
– Att skapa ett designkoncept och formge ett rum i en unik svensk miljö, på naturens egna villkor är helt enkelt ett projekt som vi gärna ville tacka ja till, säger Oscar Kylberg, VD på Bernadotte & Kylberg i ett pressmeddelande.
Även Ishotellets vd Malin Franck är stolt över det unika samarbetet och låter säger:
– När möjligheten gavs till ett samarbete med designduon Bernadotte & Kylberg kände vi direkt att det var något som passar bra in i Icehotels historia av spännande samarbeten. Vi tilltalas enormt av deras känsla för form och design och ser väldigt mycket fram emot att få dela deras designglädje med våra besökare.
Rummet som duon skapat kommer att finnas bokningsbart online inom kort, och besökare kommer att kunna ta del av konsten under dagarna tills svitens nattgäster checkar in.

Close