Close

CFHILL visar en annan sida av Mats Gustafson

Sveriges i särklass största modeillustratör, Mats Gustafson, med uppdragsgivare som bland andra Vogue, Galeris Lafayette och Dior ställer för första gången på många år ut i Stockholm.

Mats Gustafson har figurerat i betydande ögonblick i modets historia under de senaste 30 åren: han har bland annat jobbat nära Franca Sozzani på italienska Vogue, samarbetat med Comme des Garçons och Yohji Yamamoto, och började en gång i tiden som illustratör på H&M.
Men, det är inte alls mode som står i fokus nu när CFHILL fått äran att visa utställningen Nature, Nudes & Portraits som beskrivs som en mer tankfull, personlig och allvarlig dimension av Mats Gustafsons akvarellmålningar.
– I Sverige är jag kanske främst associerad med mode, vilket jag är glad för, men det kändes viktigt för mig att visa en annan sida också, säger Mats Gustafson som själv håller i presspresentationen av sin utställning på CFHill.

Temat för utställningen, som är ett urval av verken som tidigare bland annat visats på Akvarellmuseum, är bland annat aidskrisen som bröt ut i konstnärens hemstad New York i slutet av åttiotalet.
– Det var många runt mig i mode- och konstvärlden som dog under den tiden. Men många konstnärer och även modevärlden använde också aids som ett tema i sitt arbete. Modevärlden gjorde enormt mycket för att samla resurser till aidsdrabbade, säger Mats Gustafson.
Liksom utställningens titel antyder så är det akvareller av nakna kroppar, naturen och porträtt som nu visas på CFHILL med öppning den 22 november.

Close