Close

David Bowie på Riche

Nu kan äntligen fotografen John Scarisbricks porträtt av David Bowie beskådas av allmänheten. De aldrig tidigare visade bilderna av ikonen syns nu på Riche.

Fotografen John Scarisbrick misstänkte att det var en busringning när han svarade i telefonen den där natten hemma i lägenheten i New York. Det var det inte. Istället hördes David Bowies röst i luren – Ville han fota bilderna till Bowies nya album?

Yes

Året var 1995 och den unge fotografen John hade just fått sin första agent och eftersom han fortfarande hade svårt att tro att det var David Bowie på andra sidan luren, och dessutom var rätt stolt över att ha en egen agent, sa han kaxigt: Ring min agent!
Men det skulle visa sig att det visst var David Bowie som ringde den där natten – och på den vägen kom John Scarisbrick att en vecka senare fota Bowie i en studio i London.

Dessa fotoserier har faktiskt aldrig tidigare visats eftersom de olyckligt nog förstördes i Photoshop och hamnade i en byrålåda. Tills nu!
För att hedra ikonen på femårsdagen av hans bortgång ges nämligen i dagarna fotoboken David Bowie: Icon: The Definitive Photographic Collection ut. I boken syns John Scarisbricks bilder på hela 14 sidor, och det är alltså dessa bilder som nu också kan beundras på Riche från och med idag, den 27 januari.

Close