Close

Faran är över när Helene Billgren ställer ut på Liljevalchs

Liljevalchs chef beskriver Helene Billgren som en ”obändig härlig person med en unik förmåga att smyga in giftigt allvar i en skenbart oskuldsfull bildvärld?”. Med det sagt öppnar Liljevalchs Helene Billgrens utställning Faran är över som visas fram till den 8 oktober.
Höstens utställning är en exposé över Billgrens konstnärskap från 1980- och 90-talets teckningar till 2000-talets alltmer färgstarka måleri. Till utställningen har Billgren dessutom tagit fram en katalog med titeln Mina 100 favoriter där hon liksom titeln föreslår har valt egna guldkorn ur sitt konstnärskap.

Äventyr/adventure. Foto: Galleri Magnus Karlsson

Helene Billgren har sedan hon fick sitt stora genombrott med utställning Free kitten, 2009, på Angelika Knäpper Gallery, varit ett ständigt aktuellt namn på den svenska konstscenen. De unga kvinnorna som en gång var hennes signum finns kvar i bilderna, men nu ofta i färgmättade, dramatiska landskap.
– Med sitt sätt att hantera färg visar Helene Billgren att hon är en av de främst målarna i Sverige idag: så friskt, så vackert, så fräckt, så ödesmättat, men ändå alltid avspänt och visuellt berusande, beskriver Mårten Carstenfors Billgren i ett pressmeddelande.

Close