Close

Graffiti på Filmhuset

A House-gruppen har som bekant fått i uppdrag att ge själ och liv i stil med A House åt Filmhuset som öppnar hösten 2021. Men redan nu kan vi få en glimt av vad som är på gång. I helgen ställer till exempel graffitikonstnären DISEY ut.

Konstnären DISEY, Niclas Nakano Dahlqvist, är en av Sveriges tidiga graffitimålare och bland annat upphovsman till målningen Red Dragon som han gjorde tillsammans med parhästen Ziggy i Solvalla 1989. Nu intar han Filmhuset! Två veckor har konstnären fått ägna åt sitt konstverk A Slice of Ways på Filmhusets väggar.
– Att ta över ett rum och att helt få utöva sin konstnärliga frihet är en unik möjlighet för mig som konstnär. Det viktiga är inte resultatet utan skapandeprocessen och att tillgängliggöra konst i staden, säger DISEY.

En film som visar skapandeprocessen kommer att släppas i A house kanaler i samband med en fysisk vernissage (för max 8 personer i taget) den 30-31:a januari kl 12-16 på Filmhuset. En digital vernissage sker också den 30:e januari kl 12 på Instagram @filmhuset_ahouse. Det kommer att finnas 6 dukar uppsatta i rummet där DISEY skapat sin konst och dessa är också till försäljning. Dessutom finns kaffe från Stockholm Rost och bakverk från Mr Cake att köpa utomhus.

Close