Close

Kunglig auktion på Bukowskis

Kryddkar, äggkopp och presenationsdosa med kunglig proveniens på Bukowskis kommande Important Spring Sale.

Med anledning av Kung Carl XVI Gustafs Guldjubileum presenterar Bukowskis en särskild avdelning för det kungliga i programmet för vårens stora auktion – Important Spring Sale.

I år firar Kung Carl XVI Gustaf Guldjubileum med 50 år på tronen, och Sverige firar dessutom att det var 500 år sedan Gustav Vasa valdes till Sveriges kung. I samband med det dubbla jubileet presenterar Bukowskis nu en särskild avdelning på vårens största auktion, Important Spring Sale.

Det ökade intresset för historia och provenienser har enligt auktionshuset resulterat i stor efterfrågan och höga slutpriser för föremål med kunglig koppling. Bland objekten som klubbas på den kungliga delen av Important Spring Sale kan till exempel nämnas ett saltkar med en matchande äggställare i guld, från 1811 och troligen beställda av Kung Karl XIII. Vi hittar även en kunglig presentationsdosa i tillverkad i Paris 1776, en gåva av kung Gustav III 1777 till Gerard De Visme (1725-1797) med anledning av hans bror, Englands envoyé i Stockholm, Lewis De Vismes hastiga bortgång 1776.

Important Spring Sale pågår 14-16 juni.

Close