Close

Monet’s Garden på Kungliga Djurgården

Efter succé i New York, Wien och Zürich med flera städer har Monet’s Garden – The Immersive Experience landat på Kungliga Djurgården.

Fram till och med den 21 januari kan man besöka denna visuella och ljudmässigt storslagna konstupplevelse i en ny temporär utställningshall vid Sjöhistoriska museet.
Det är Claude Monets berömda mästerverk från 1840-1926 som visas med hjälp av den senaste tekniken, vilket gör att besökarna kan interagera med konsten. Genom skärmar, stora projektioner, interaktiva installationer och stämningsfull musik skapar den internationellt omtalade utställningen en helhetsupplevelse. Besökarna får uppleva konstnären och hans verk på ett helt nytt sätt.

Monet’s Garden består av tre upplevelserum – studion, konstnärens mytomspunna trädgård i Normandie och slutligen utställningsrummet, där Claude Monets verk väcks till nytt liv. Just finalen beskrivs som en speciell upplevelse, då Monets vattenliljor tar över rummet och besökarna omsluts av ett av Monets mest älskade motiv.

Close