Close

Nytt på modet: NK Ateliér by Lars Wallin

Nordiska Kompaniet har slagit upp dörrarna för NK Ateliér som drivs av Sveriges främsta couturedesigner – nämligen Lars Wallin.

NK Ateliér by Lars Wallin som invigdes i mars på entréplan ska hjälpa NK:s kunder att förnya och förbättra befintliga plagg på ett hållbart vis. Det vill säga ett skrädderi som gör klassiska ändringar och modifieringar för att plagg ska få den perfekta passformen. Lars Wallin kommer där, förutom sin coutureverksamhet, även att erbjuda större och mindre omarbetningar av kvalitetsplagg som kan förnya och förlänga livet på dessa för att främja slow fashion och ett långsiktigt förhållningssätt till mode.

– Jag vill få kunder att se värdet av att satsa på kvalitet. Att de inte alltid behöver köpa nytt för att uppdatera garderoben med nya stilar, utan att det går att skapa något från gamla favoritplagg och ge plagget en helt ny upplevelse. Även ärvda plagg, med ett känslomässigt värde, kan nyanseras för att passa dagens mode. Hållbart mode för mig är att kunna lyfta ett personligt värde, säger Lars Wallin.

– NK arbetar ständigt med att utveckla sitt förhållningssätt till hållbarhet och långsiktighet. Genom vår satsning på NK Ateliér by Lars Wallin ger vi nu våra kunder möjligheten att återanvända, uppdatera och förnya sina plagg så de kan ge nya minnesvärda upplevelser för den som bär dem, och samtidigt bidra till en bättre miljö, säger Karin Wickberg Marknadschef på Nordiska Kompaniet.

Close