Close

Populärkulturell arkeolog på Nordiska Galleriet

Östermalmskreatören Pontus Djanaieff är med en bred skara uppdragsgivare som Malmsten, Ikea, Absolut, SVT, Sveriges radio, ZTV en av landets mest välrenommerade konstnärer. Nu visar Nordiska Galleriet Art Djanaieffs utställning Happy To Be Here.

I Pontus Djanaieffs värld möter vi en smittande lekfullhet och glädje – en explosion av färg och form där högt och lågt krockar och skapar nya former. Djanaieff själv liknar, enligt pressmeddelandet, sina verk vid nutida grottmålningar som fötts ur ett behov av att illustrera den värld han ser runt sig.

Karaktärer från barndomens serietidningar, new age-symboler
och samtida livsstilsmarkörer skapar nya länkar mellan tecken och bilder. I form av vägghängda reliefer, mattor, kuddar, kepsar, t-shirts, hoodies, broderade patches och konst på metervara kan vi i några veckor framåt ta del av konstnärens visioner på Nordiska Galleriet.

Motiven må vara lånade från massproduktionens sfär, men allt annat är gjort för hand. 30 stycken piccolos är till exempel skapade genom plastavgjutningar av lerformar som sedan målats på baksidan. Varje piccolo är ett unikt verk inspirerat av flipperspel, kyrkoglas och neonskyltar.
Alla produkter i utställningen Happy To Be Here kommer att finnas till försäljning på Nordiska Galleriet.

Happy to be Here visas 9 december–12 januari

Close