Close

Ruben och Sebastian Schildt lanserar Subjective

Några av landets främsta formgivare tog fram porslin och textilier när Restaurang Oxenstiernan blev till. Nu samlar Ruben och Sebastian Schildt denna hantverksskatt under namnet Subjective.

Far och son – Ruben och Sebastian Schildt – fick idén till Subjective i samband med att Sebastian öppnade Restaurang Oxenstiernan. När restaurangen, som tar avstamp i hållbarhet och kvalitet i allt från råvaror till form och design, blev till så bjöd man in några av Sveriges främsta formgivare. Det som då tog form – porslin, dukar, glas m m – blir nu Subjectives första kollektion.

Kopp från Alexandra Nilasdotter.

Med Subjective vill Ruben och Sebastian Schildt lyfta svenskt hantverk med ett hållbart och långsiktigt tänk.
– Vi grundade Subjective med visionen om ett humant och hållbart varumärke där produkterna som vi tar fram berör.  Idag konsumeras det i ett tempo som Jorden inte kan springa jämsides med. Vi behöver utmana oss själva, konsumera klokare och mer långsiktigt. Subjective låter därför utbudet styras av efterfrågan och kan på så vis spara på resurser, transporter och onödigt svinn, säger Ruben Schildt i ett pressmeddelande, och Sebastian fortsätter:
– Till en början var ambitionen att skapa föremål för att fylla restaurangens behov, men framöver kommer vi ta fram formgivning som vi finner passar in i ett brett sortiment av kvalitetsprodukter.

Monica Försters bidrag till Subjective.

Produkter från Subjectives första kollektion går att beställa från subjectiveform.se samt på Restaurang Oxenstiernan.  Bland formgivarna syns bland andra Alexandra Nilasdotter, Anna Lerinder, Carina Seth Andersson, Gunilla Lagerheim Ullberg, Mats Theselius, Monica Förster, Sebastian Schildt, Simon Klenell, Tilde Ullberg och Åsa Pärson.


 

Close