Close

Stockholm Creative Edition

Ulrika och Philippe Attar.

I fyra intensiva dagar 18-21 maj kommer svensk design stå i fokus under Stockholm Creative Edition där den bästa designen visas upp i Stockholm. Stockholm Creative Edition arrangeras för andra året i rad och designintresserade är välkomna att besöka showrooms, studios, pop-up-ytor och utställningar. Såväl designbranschen som allmänheten får en unik möjlighet att utforska svensk design och ta del av såväl etablerad design som nya lanseringar av produkter och varumärken.

Gemensamt för alla deltagande varumärken är att samtliga producerar designen med tydligt fokus på hållbarhet, innovation och äkthet. Stockholm Creative Edition verkar även för mer samarbeten i designbranschen.

stockholmcreativeedition.com finns en överskådlig karta och program som guidar besökarna till var och när de olika aktiviteterna äger rum.

Här ett axplock av vad som händer på Östermalm.

Bar Contem Humlegårdsgatan 31
Till årets edition av designdagarna har det helt nya varumärket Contem designat ett pop-up-café och vinbar i samarbete med Stockholm Creative Edition. Contem har skapat ett fullskaligt inredningskoncept som fullt ut återspeglar varumärkets passion att förvandla gammalt till nytt. Installationen har fått titeln Bar Contem och allt material som använts i utställningen är av högkvalitativt återvunnet trä från Stockholm. På dagtid serveras specialkaffe av David You från Balue och på kvällen kommer Martin Brag från Ett Hem och Akvavit New York att driva en vinbar som serverar mat och dryck. Bar Contem har öppet 18-21 maj.

CREAM Garnisonen Karlavägen 112
Ett initiativ skapat av Jonas Kleerup & varumärkesstudion Tätatät
CREAM är en plattform som utforskar gränsen mellan konst och design där kategorierna suddas ut när samtida konst blandas med avantgardistiskt hantverk. Resultatet är en tvärvetenskaplig upplevelse där besökarna inspireras att skapa sin egen vision av form, funktion och idé. CREAM kommer under Stockholm Creative Edition lansera sina visioner för första gången. Över 30 kreatörer samsas i en scenografisk kuliss signerad arkitekten Albert France-Lanord i Garnisonens brutalistiska lokaler på Karlavägen. Alltifrån etablerade konstnärer på ledande gallerier till avgångselever från Kungliga Konsthögskolan. Avgångselever som är designers, hantverkare och kreatörer. Exempel på deltagare är Färg & Blanche, Humans Since 1982, Folkform, Per B Sundberg, Fredrik Nielsen, Hanna Hansdotter samt gallerier som Arranging Things, Coulisse Gallery och ODEM. Konceptet är skapat av konstrådgivaren och kuratorn Jonas Kleerup samt varumärkesbyrån Tätatät.

The Modern Stockholm Nybrogatan 20
I samarbete med Helle Mardahl
The Modern Sthlm presenterar ett samarbete med den hyllade glasdesignern Helle Mardahl. Hon kommer presentera ett urval av produkter som aldrig tidigare visats i butiken. Helle Mardahls inspirerande och lekfulla glaskreationer i spännande färgkombinationer kommer att visas exklusivt i The Modern Sthlms skyltfönster. Förutom Helle Mardahls unika design kommer även Helles och smyckesdesignern Elhanatis konstnärliga samarbete ”Nothing Grows in a Straight Line”, som producerats exklusivt för Matches Fashion, att visas för första gången i Sverige.

Mateus Karlavägen 64
Utställning av Ray Atelier
Våren markerar ljusets och livets återkomst och början av en ny cykel. Som en återspegling av säsongskiftet har Ray Atelier skapat en inspirerande utställning i Mateus flaggskeppsbutik. Utställningen omfamnar en färgstark men ändå minimalistisk design och visar den klassiska Oyster kollektionen som med sina mjuka former hyllar naturens skönhet.

Galleri Glas Nybrogatan 34
Artist Talk Barrolevén – Anders Ljungberg

Ta del av ett samtal om glasets inre och yttre världar. Hur glaset kan bära bilder och illusioner. Hur Barr och Levén blev en konstnärsduo som bildades under studietiden på Konstfack och dialogen dem emellan. BarroLevén består av Kristina Levén och Ulrika Barr och de samtalar med Anders Ljungberg som är professor vid mastersprogrammet Jewellery and Corpus/CRAFT! på Konstfack. Torsdag 19 maj 17.30 begränsat antal platser.

Close