Close

Thomas Sandell i samarbete med Reijmyre

Thomas Sandell

Formgivaren och arkitekten Thomas Sandell har formgivit en glaskruka för Reijmyre och resultatet är en spännande design med lekfulla bubblor. Den är tillverkad i Reijmyrehyttans energisnåla ugnar i helt blyfri kristall, så kallad bariumkristall, och formblåst i en fast grafitform. Krukan heter Ebba och finns att välja på i färgerna bärnsten, rosa, mörkgrön och klar glas. Den har en sprängd kant som ger ett rent och precist avslut.

Cylinderformen bryts upp av bubblorna som signalerar lekfullhet och glädje. I min formgivning strävar jag efter att kombinera både ordning och oordning i en skön symbios, säger Thomas Sandell.

I dagarna lanserar Reijmyre sitt samarbete med Thomas Sandell. Thomas erfarenheter och bredd har skapat förutsättningar att förnya formgivningen på Reijmyre och föra glasbruket in i framtiden, säger företagets nye ägare och VD Victor Söderberg.

Reijmyre Glasbruk är grundat 1810 och är ett av Sveriges äldsta tillverkande företag som fortfarande är i drift. Glasbruket producerar alla glasprodukter för hand i Reijmyre och har sitt showroom på Engelbrektsgatan 25 i Stockholm. Glasbruket har genom åren samarbetat med flera framstående konstnärer och formgivare, något som varit framgångsrikt och man kommer fortsätta med i framtiden.

Thomas Sandells drivkrafter är lusten och nyfikenheten och hans starka formkänsla i kombination med hög skicklighet för hantverket har blivit hans signum. Thomas kontrastrika formgivning har gett honom många utmärkelser och han finns även representerad på Nationalmuseum.  

Close