Close

Triss i konst på CFHill

En separatdebutant med skulpturer i lera, brons och marmor, en grupputställning handplockad ur konsthistoriens arkiv samt oljemålningar med budskap från Etiopien – inte mindre än 3 nya utställningar öppnar på CFHill i dagarna.

Den brittiske skulptören Daniel Silver visar sin första separatutställning på CFHill: The Walking Moon, Time Traveller fram till den 28 april. Med skulpturer av marmor, lera och brons presenterar konstnären för första gången verk i olika material tillsammans och visar med det prov på sitt mångfacetterade konstnärskap – något inte minst Silver själv är nyfiken på att ta del av.
– Vanligtvis separerar jag de olika materialen. Jag är väldigt intresserad och spänd att se dialogen som uppstår mellan dem och hur de informerar varandra, hälsar Daniel Silver i ett pressmeddelande.

Daniel Silvers skulpturer på CFHill.

Parallellt med Daniel Silver öppnar CFHills återkommande grupputställning Ten by Ten. Här syns ett brett urval konst från olika tider och epoker som på olika sätt belyser konsthistoriens enorma omfång. I vår visas 10 olika konstverk som var och en på sitt vis illustrerar konstens snabba utveckling under 1900-talet. I utställningen syns bland andra verk från Elsa Beskows Solägget, Goldin+Senneby, Axel Olsson, Campana Brothers, Léon Tutundjian med flera.

Målningar från Elsa Beskows Solägget visas i Ten by Ten.

Sist men inte minst visar CFHIll under april den Etiopiska konstnären Girmachew Getnets Colors of the Wind. Utställningen beskrivs som en färgstark samling storskaliga verk i olja där motiven skildrar både mänskliga och animaliska element med en uppmaning att värna om vår natur och miljö.

Girmachew Getnets utställning Colors of the Wind.

Samtliga tre utställningar visas till och med 28 april 2023.

Close