Close

Wakakuu uppmärksammar psykisk ohälsa

Den digitala modeplattformen Wakakuu, med huvudkontor i Sturegallerian, och organisationen Mind Sverige inleder nu ett samarbete med konstnären Elin Krönström. Syftet med initiativet är att motverka psykisk ohälsa.

Samarbetet drivs av Wakakuus sociala initiativ Be The Change och har som syfte att försöka lyfta det stigma och de fördomar som psykisk ohälsa ofta associeras med.
– Vi vill med detta initiativ skapa öppenhet och belysa den stigma psykisk ohälsa tyvärr ofta är associerad med. Nu mer än någonsin är det extra viktigt, säger Maria Tollemark, grundare och MD på Wakakuu och fortsätter.
– I det mänskliga bemötandet kan vi göra mycket genom att möta en människas blick, att säga hej, och att fråga hur någon mår. Och att ibland våga fråga två gånger. Genom att lyssna och bekräfta kan du hjälpa en medmänniska i en tid där många känner sig särskilt utsatta och sårbara. Vi vill inspirera fler att prata om det som är viktigt på riktigt, utan skam och utan stigma.

Wakakuu har i en limiterad upplaga av sin totebag låtit konstnären Elin Krönström illustrera styrkan och kraften i sann medmänsklighet. Elin har också illustrerat en poster, som följer med vid köp av totebagen, med tio råd för ett medmänskligt samtal och med de råden vill man inspirera till att prata om det som är viktigt, på riktigt.

Totebagen finns till försäljning online nu och finns även i butiken i Hovås. Överskottet av försäljningen går till Mind Sverige som genom detta samarbete har möjlighet att nå ut till ännu fler och kan fortsätta ge stöd till behövande.

Close