Close

Bond firar 4 år med nytt koncept!

Ur Corinne & Friends som i många år låg i Sturegallerian föddes frisersalongen Bond som nu i dagarna firar 4 år på Grev Turegatan. Idag är det en av Östermalms mest populära salonger – och det är ingen slump. Bond har alltid haft som ambition att vara salongen med det lilla extra. Utöver snyggt hår ska kunderna gå härifrån med ny inspiration och tips om alltifrån hårvård till mode och livsstil. Men, när salongen nu fyller fyra år är det med ett ännu större fokus på kundernas inre välmående i och med nystartade Bond Coaching. På Bond finns nämligen inte bara toppstylister inom hår, bryn och fransar – utan även experter på personlig utveckling och coachning. Vi har pratat med Bonds grundare och ägare Maryam Zareiee.

Hej Maryam! Vad innebär coachning och hur kan man som kund ta del av det hos er?
– Det kan vara väldigt olika saker i livet som gör att man söker coachning, men det gemensamma för är att man vill framåt. Det kan vara alltifrån att man vill komma igång med träningen eller söka nytt jobb, till mer svåra grejer som att man inte trivs i sin relation eller med sig själv. Smått eller stort spelar ingen roll – det viktiga är att man vill framåt och att man vill åt en förändring. Då passar coachning. Det är mer personlig utveckling än bara ren problemlösning.

Hur kom du på att du skulle utbilda dig till coach?
– Jag har jättemånga stamkunder, och det var faktiskt en stamkund som tipsade om att den här utbildningen skulle passa mig perfekt. Jag gick in och läste om utbildningen och fastnade direkt. Jag har från start haft som fokus att utvecklas som människa, frisör och chef. Jag har alltid tänkt på helheten i det jag jobbar med, och om jag inte hade blivit frisör så hade jag nog blivit psykolog. Jag har ju alltid tänkt på att lyfta fram kundens bästa jag – såväl insidan som utsidan – med hjälp av styling, och att det inre och yttre ska rimma med varandra när man går härifrån. Så, jag har alltid sett hela människan när jag jobbar, men nu blir det mer konkretiserat.

Jag gissar att du får höra både det ena och det andra om kundernas liv medan du klipper och färgar hår. Såg du att det fanns ett behov för coachning hos dina kunder?
– Absolut! Men när en kund bollar olika saker med mig så bollar ju jag tillbaka som en vän. Jag säger ärligt vad jag tycker så som en kompis gör. Skillnaden med coachning är att jag mer konkret kan gå in för att hjälpa kunden att nå de resultat som kunden vill åt. I coachning är man aldrig ledande och talar inte om vad klienten ska göra, utan det är hela tiden ett samarbete. Jag talar inte om vad jag tycker att du ska göra, utan hjälper dig att hitta fram till dina egna svar genom att ställa rätt frågor.

Vad är det för skillnad på terapi och coachning?
– Terapi jobbar mycket mer det som har varit. Vad är bakgrunden i problemet och varför gör det ont? I coachningen jobbar vi utifrån var du står idag, vilka förutsättningar du har här och nu, och hjälper dig att använda det du har för att ta dig dit du vill. Perspektivet är mer härifrån och framåt. Det är såklart viktigt att ha med bakgrunden i arbetet, men vi fastnar inte där utan blickar framåt.

Vem passar coachning?
– Jag skulle säga att det passar alla som vill komma framåt och som vill utvecklas i någon riktning. Vill man veta mer så går det bra att kontakta mig på Bond Coaching så tar vi ett första kostnadsfritt möte. Vill man sedan fortsätta så bokar vi upp sessioner på 6 eller 10 gånger.

Tror du att det ligger i framtiden att salonger kommer att erbjuda mer holistiska helhetskoncept?
– Ja, för är det något folk har ont om så är det tid. Då är det skönt att kunna fixa helheten på ett och samma ställe som man redan har ett förtroende för istället för att ha ett ställe för håret, ett för fransar, ett för hudvård och så vidare. Jag tror också att vi kommer att fokusera mycket mer på ett helhetstänk framåt.

Slutligen, stort grattis till 4 år på Grev Turegatan! Vad händer med salongen härnäst?
– Vi hade planer på att öppna på Marbella men det fick vi pausa på grund av pandemin. Men jag har alltid närt en dröm att öppna i Oslo – så förhoppningsvis blir det nästa steg.

Vill du veta mer går det bra att kontakta Maryam på  Maryam@bondcoaching.se eller kika in på Bond på Grev Turegatan 7.

Close