Close

Kasthall uppdaterar klassiker

Mattan Lav lanseras i nya färger.

Mattmästarna Kasthall har gjort vackra mattor i fabriken i Kinna ända sedan starten 1889. Ludvig Andersson hette Kasthalls grundare och idag säljs dessa hantverksmässiga mattor i över 30 länder. I dagarna får flera av Kasthalls designklassiker en uppdatering i färg och form.

Kasthall uppdaterar nu flera av sina mest kända bouclémattor med ny design och nya färger. Bouclémattorna presenterades under en kurerad utställning i samband med Stockholm Design Week .
De vävda klassikerna, Esther och Terrazzo, och en tuftad matta, Lav, uppdateras med totalt 18 nya färgalternativ. Utöver dessa färgförändringar får den handtuftade mattan Madison en designförnyelse och återlanseras som Madison Grace.
– Kasthall Design Studio har lagt stort fokus på våra bouclémattor under den senaste tiden. Att uppdatera och omdefiniera några av våra mest eleganta mattor är en del i att föra Kasthalls arv och prominenta hantverk vidare och se till att vår design ligger i framkant, säger Lena Jiseborn, chef för Kasthall Design Studio.

Mattan Madison återlanseras i ny tappning som Madison Grace.

Kasthalls ikoniska bouclégarn kom till mot slutet av 90-talet. Gunilla Lagerhem Ullberg, Kasthalls dåvarande chefsdesigner, strävade efter att uppnå strukturen hos den klassiska Chaneldräkten, som Jackie Kennedy gjorde känd på 50- och 60-talet, på en av mattorna. Experimentet ledde till Kasthalls eget bouclégarn som färdigställdes 1999 med Gunilla och Kasthalls textilingenjörer i spetsen. Garnet är både slitstarkt och elegant och idag är bouclé en av de mest framträdande inslagen i modern inredning.

Close