Close

Munvård med stil

Det fanns uppenbarligen ett behov av snyggare och härligare munvård – magasinet GQ har till exempel utnämnt Stockholmsföretaget Selahatin till ett av världens bästa groomingvarumärken. Med välsmakande snygga tandkrämer och stilrena fräscha munvatten vill Selahatin nu förhöja en vardagsrutin som behövde en uppdatering.

Selahatin är badrumslyx i snygga förpackningar – men till skillnad från många konkurrenter i den här genren är produkterna även vårdande och innehåller till exempel fluor. Företaget som fokuserar på snygg munvård med tandkrämer – även med blekning – grundades av Kristoffer Vural 2017 och idag finns varumärket hos utvalda återförsäljare i London, Paris, Milano och Hong Kong, samt här i Stockholm på till exempel NK.
Magasinet GQ har till och med utnämnt Selahatin till ett av världens bästa groomingvarumärken.

Munvatten från Selahatin.

Tanken med produkterna är, enligt grundaren, att förhöja upplevelsen i en grundläggande daglig rutin genom att skapa produkter som väcker känslor.
Till exempel har de tre tandkrämerna smaker som kanske närmast väcker associationer till en stringent cocktail. Tandkrämen Hypnotist har till exempel smak av anis, honung och pepparmint, Escapist smakar kanel, apelsin och pepparmint, och Amorist har smak av grön mint, pepparmint och mentol.
– Jag vill att de som köper våra produkter får möjligheten att glömma allt övrigt som pågår i livet för en stund och istället tas med till den här magiska platsen, säger Kristoffer Vural i ett pressmeddelande.
Faktum är att Selahatin, namnet kommer från Kristoffers osmanske farförälder, föddes ur en högst personlig kris. Grundaren drabbades i ung ålder, Kristoffer hade inte ens fyllt 30, av en stroke som gjorde honom förlamad och därmed rullstolsburen. Plötsligt blev doftsinnet starkare och viktigare för honom, och där föddes också idén om att skapa dofter för munnen – som ett slags orala parfymer.

Den nya kollektionen heter Meditations in Emergency och består av två nya munvatten och två nya tandkrämsdofter – Of Course I Still Luv You och Blue Forever. Båda med historier som knyter an till Kristoffers egen barndom, och även romantiken och intimiteten som våra munnar symboliserar – och som Selahatin nu vill förstärka.

Close