Close

Fransk modelyx på NK i vår

Ännu ett internationellt lyxmärke flyttar in på NK i vår. Det är franska Balmain som öppnar egen butik på varuhusets gatuplan den 23 mars.

Den nya Balmainbutiken på NK fokuserar på ready-to-wear damkläder och accessoarer. Men även Balmains herrkollektion finns snart hos Designers Collection på NK:s herrplan.
Butiken på 67 kvadratmeter är inspirerad av Balmains nya butikskoncept som hyllar modehusets hemstad Paris. Stockholmsbutiken blir därmed del av Balmains nya konceptet som lanserades förra året i Milano som ett samarbete mellan Balmains creative director Oliver Rousteing och arkitektstudion Studio AMV.

Balmains butik i Milano.

Stilinspirationen kommer såväl från Paris arkitektur som Balmains couture-kultur.
– Jag ville erbjuda en unik detaljhandelsupplevelse som andas Paris. Vi har därför delat upp butiken i olika rum där varje del har tagit inspiration från exempelvis parisiska bibliotek och trädgårdar, säger Oliver Rousteing i ett pressmeddelande.
– Med varje kollektion vill jag visa upp den historik varumärket besitter samtidigt som vi tillgodoser hur dagens generation lever och klär sig. Precis som våra kollektioner är det nya konceptet ett sätt att visa upp Balmains arv, avslutar Oliver Rousteing.

Close