Close

Hermès skapar julstämning i NK:s hörnfönster

I år bjuder Hermès in den danska designstudion TABLEAU för att skapa en installation för hörnfönstret på NK. Förbipasserande kan här begrunda året som har gått och fira traditioner och början på något nytt.

Inspirationen har varit en tolkning av julstämning som har olika betydelser för oss alla. Men, man har tagit fasta på bordet som förblir en varm plats där en djup känsla av samhörighet skapas genom middagar med vänner och familj. Fönstren har inspirerats av husets årliga tema ”Astonishing Hermès!” och är en hyllning till julstämningen. Surrealism och häpnad genomsyrar fönstren, medan överdimensionerade och förkrympta föremål imiterar människor.

Serviskollektionen Passifolia är i fokus för installationen, vilket ytterligare stimulerar betraktarens inlevelse och fantasi. Möbelns form skiftar i luften och ger den ett glidande intryck, vilket gör det omöjligt för betraktaren att urskilja var stolarna slutar och bordet börjar. Oändlighetsspeglar hänger i mitten av uppsättningen, över matbordet, och ger en känsla av en optisk illusion, som oändligt reflekterar tillbaka det som placeras i ramen. Förbipasserande kan också interagera med en annan spegel och ta del av den unika upplevelsen. Med denna installation uppmanas besökarna att undra.

En teknik med återvinningsbar flockning har använts för hela installationen för att skapa en sammetsliknande finish. Denna unika ojämna textur med elektriskt laddade fibrer har applicerats på de flytande stolarna och borden samt på alla andra ytor. Uppsättningens färger är levande och ombonade vilket skapar en välkomnande miljö.

Den danska designstudion TABLEAU grundades av Julius Værnes Iversen i Köpenhamn 2018. Med ett unikt tillvägagångssätt som kombinerar scenografi, blomsterdesign och inredning med andra kreativa områden, vill hans team utforska förhållandet mellan konst och dess effekter samt bryta ner gränserna mellan alla kreativa branscher genom historieberättande.

Close