Close

Konstnär och supermodell möts i modesamarbete

Introvert är titeln på ett nytt samarbete mellan den svenska konstnären Pontus Djanaieff och den lettiska supermodellen och aktivisten Karlina Caunes modemärke Karlina´s.

Enligt pressmeddelandet är den nya kollektionen, som lanseras den 9 juni, inspirerad av 1980-talets färger och mönster och en hyllning till den glada ”introverten”.
Karlina Caune som är grundare av och designer på Karlina’s och konstnären Pontus Djanaieff låter sina likasinnade värderingar om hållbarhet och färg mötas i denna poppiga kollektion t-shirts och kepsar av 100 procent GOTS-certifierad organisk bomull.
– Till kollektionen har jag hämtat inspiration från 80-talets lekfulla färger och mönster, som matchats med Pontus Djanaieffs lekfulla design och koncept. Produkterna är en förlängning av min egen garderob och tack vare den fantastiska kvaliteten ser jag att våra produkter kommer bli vintage-favoriter som kan älskas i många generationer framöver, säger Karlina Caune.

3 t-shirtar i kollektionen Introvert.


Den limiterade kollektionen består av tre t-shirts och 3 kepsar i olika färger och motiv.
– Jag jobbar ofta med kontraster och älskar att leka runt med mönster och texter. Både jag och Karlina uppskattar egentid och reflektion men också lite galenskap. Och vad är kontrasten till en introvert person? Clownen, förstås. På den vägen är det, säger Pontus Djanaieff.

Keps från kollektionen Introvert.


Introvert är det första i en rad samarbeten för Karlina’s som planerar att lansera två kollektioner varje år tillsammans med konstnärer och hantverkare över hela världen. Kollektionerna kommer att tillverkas i små, hållbara kvantiteter och överskottet ska gå till olika minoritetsgrupper och miljöåtgärder som verkar för en bättre framtid.

Kollektionen säljs online på Karlina’s hemsida och på en pop-up på Taverna Brillo 8 juni kl 16-20.

Close