Close

Lalle Johnson höjer modegraden på Östermalm

Lalle Johnson till höger.

När svenska skomärket Myrqvist nu lanserar en kapselkollektion är det tillsammans med modellen och designkonsulten Lalle Johnson.

Känd för sin förmåga att gjuta liv i herrgarderoben har Lalle Johnson gjort det skräddade modet till något lekfullt och oförutsägbart. I kollektionen med Myrqvist får vi fem skor och tre olika modeller: Chukka Boot, Single Monk Strap och Slippers.
– Jag älskar skor så när Myrqvists grundare Sebastian Öhrn frågade kändes det glasklart. Det är alltid kul att jobba med unga visionära entreprenörer. Det hela är en klassisk kollektion med instick av fine-tuning i materialval. Anpassad till dag som kväll, slappt eller dressat.

Hur klär sig Östermalmsborna generellt? 
– Dyrt, klassiskt, varumärkesfixerat med kvalitet. Man klär sig mindre uniformt än man gjorde för några år sedan.
Du arbetar även som modell, hur är relationen till ditt eget utseende?
– Det är upp och ner beroende på dagsform, så klart. Jag har fått mer och mer distans till fåfängan genom åren, även om den finns kvar.
Och stilmässigt?
– Under senare år har jag fått lättare att välja bort plagg som inte passar mig eller min ålder. Det har inneburit att jag blivit mer lekfull i min stil och håller mig inte så mycket till regler. Jag även haft turen att få en kropp med rätt proportioner. Det innebär att jag kan bära upp plagg på ett bra sätt, säger de.

Kollektionen finns tillgänglig i Myrqvists butiker och online myrqvist.se.

Close