Close

Pyjamasen som håller stilen

En hommage till hjältinnan kallar designern Anna Bäck sitt märke Bonetine. Med sina exklusiva hållbara pyjamaser av mullbärssiden – som passar lika bra hemma som till fest – vill hon sudda ut traditionella klädkoder.

Extra väl tas kanske Anna Bäcks pyjamaser emot just nu när vi är så många som jobbar hemma och tampas med att hålla stilen på hemmakontoret. De är nämligen både bekväma och snygga!
Fokus för Bonetine ligger på kvalitet och bekvämlighet, men för det krävs ingen kompromiss med stil och hållbarhet, enligt Anna Bäck som endast designar ett fåtal plagg varje år med syftet att de aldrig ska gå ur tiden.
– När jag tänker på modiga och moderna kvinnor – frispråkiga pionjärer, som vågar stå ut och vara sig själva – så klädde de sig för komfort. Den legendariska skådespelerskan Katharine Hepburn bar pyjamasbyxor på jobbet och författaren Joan Didion rapporterade från hippie-världen i ett enkelt sidennattlinne. Deras mål var aldrig att bli stilikoner – utan de vågade vara bekväma och bar det de ville med självförtroende. Exakt så vill jag att Bonetine bärs: med stolthet och komfort utan att kompromissa med stilen, säger Anna Bäck.

Designern Anna Bäck.

Mullbärssilke är ett rent naturmaterial som är 100 procent biologiskt nedbrytbart. Att välja hållbara material som siden och ha koll på hela produktionskedjan är viktigt för Anna Bäck, som också valt att jobba med leverantörer som är småskaliga med höga krav på miljö och- arbetsvillkor. Bonetine köper siden från gamla kinesiska provinser där silke traditionellt har producerats i tusentals år. För att vara ett modernt och hållbart modeföretag klimatkompenserar Bonetine också importen av sina produkter och köper dessutom tillbaka äldre plagg som återvinns eller re-designas.
– Vi kommer ha ett kontinuerligt fokus på resurslogistik och kvalitet på våra produkter. Vi fortsätter att undersöka sätt att minska vår påverkan, samtidigt som vi behåller integriteten i våra produkter. Bonetine arbetar ständigt med att bygga starka relationer med medvetna leverantörer, säger Anna Bäck.

Den första kollektionen består av två pyjamasmodeller, en morgonrock, nattskjorta och accessoarer i tre olika färger samt leopardmönster. Bonetine säljs på bonetine.com och via utvalda återförsäljare. Priserna för en långärmad pyjamas ligger på 3 500 kr. 5 procent av Bonetines försäljning går till organisationen Wildhood Foundation, som är en ideell organisation mot tjuvjakt av exotiska djur.

Close