Close

Sania Claus Demina går på digital modevecka

Idag drar Stockholms modevecka igång – i år helt digital. Influencern och skodesignern Sania Claus Demina följer därför årets stora modeevent från sin lägenhet på Östermalm, och hon spår flera fördelar med det nya upplägget.

Modeveckan är ju helt digital i år – hur tror du att det kommer att påverka veckan?
Jag tycker det är fantastiskt eftersom det gör modeveckan möjligt över huvud taget i och med pandemin. Förändring är utvecklande och modeveckor IRL kändes under en lång tid ändå ohållbart. Med en digital modevecka får varumärkena förhoppningsvis ännu mer spridning vilket gör mode mer inkluderande och det är positivt. 

Vad ser du mest fram emot under veckan?
Mångfald, och hur olika varumärken tar sig an hållbarhet på riktigt. 

Temat är ju An Inclusive Exclusive – hur tolkar du det och hur anknyter det till modevärlden just nu?
Att nivån på modeveckan fortfarande kan kännas hög, men att fler får tillgång till att ta del av den. Superfint!

Boots från sania d´mina.

Vad utmärker det svenska modet just nu – i relation till det internationella?
Det engagerade fokuset på mångfald (inte bara utåt men hela vägen 360°) och hållbarhet. Svenskt mode har ju alltid varit tidlöst och aldrig har det varit så tydligt som nu att det inte är trender som står i fokus, utan mode som faktiskt håller över tid såväl i kvalitet som uttryck. 

Vilka trender kan man skönja i modevärlden i stort just nu?
Att trender inte är trendigt. Jag tror på personlig stil och att klä sig i det som passar en själv. Att man shoppar medvetet och tänker långsiktigt. 

Några nya namn vi ska hålla ögonen på?
Jag är nyfiken på Jade Cropper!! Får jag också nämna mitt eget skomärke sania d’mina som äntligen lanserat boots?

Såklart du får! Vad händer härnäst med sania d´mina?
Vill ju nypa mig i armen av den frågan! Jag lanserade precis ÄNTLIGEN boots som kommer i olika storlekar vad gäller bredd och höjd i skaft vilket känns nytt. Vi har ju alla olika fötter, men även ben och självklart ska även skovarumärken bry sig om att inkludera. Alla skor görs i storlekarna 35-43. Jag ser fram emot att växa, processen är så häftig, läskig och magisk. Det unika för sania d’mina är att varje skomodell har en ovanligt lång utvecklingsprocess för att säkerställa bekvämlighet, kvalitet och hållbarhet. Ingenting lämnas åt slumpen och tanken är att skorna är den perfekta mixen av moderna klassiker som möter vintage-älsklingar.

Close