Close

Sania d´mina flyttar in på Banérgatan 5

Fötter som skavde och värkte på höga klackar födde drömmen om ett eget skomärke med fokus på komfort, stil och kvalitet. Idag, flera priser och kollektioner senare, har designern Sania Claus Demina hittat hem i en ny lokal på Banérgatan 5  med sitt internationellt hyllade skomärke Sania d’mina som hon startade 2018.

Grattis till din nya butik/showroom, Sania! Berätta om lokalen och hur du hittade den?
– Första gången jag lade märke till den här magiska lokalen var under en promenad förra sommaren. Jag såg det otroliga taket från gatan och att den stod tom. Det stod att den hade tillhört Busnel som precis flyttat till hörnan intill och jag tänkte mest wow, nu vet jag vad jag ska drömma om i framtiden och undrade nyfiket vem som skulle ta över lokalen. Ett år senare sitter jag nu här och det känns verkligen fantastiskt. Vägen dit var minst sagt en utmaning. Efter att jag hade varit på visning i höstas promenerade jag till hörnet mittemot lokalen och tittade på den varje dag i många långa veckor. Det är världens finaste byggnad med så goda hjärtan i området. Jag stormtrivs redan! Vi säljer ju främst online, men tanken med lokalen är att vi ska ha en del av lagret hos oss så att kunder kan boka tid för skoprovning, vilket alltid blir en väldigt fin och kul stund. 

Vad utmärker dina skor och vad var din grundtanke när du startade företaget?
– Min vision för sania d’mina kom till då mamma (tidigt) lärde mig hur man kan se på en sko att den är bekväm utan att prova den. Är klacken centrerad (för maximal balans) och främre delen av skon ligger plant med marken (så tårna kan slappna av) har du i princip receptet till en bekväm klacksko. Vi ska inte bära skorna, skorna ska bära oss! Målet är en sko-revolution och att kvinnor i framtiden ska tycka att det är galet att man någonsin accepterat att gå omkring med ont i fötterna. 

Vilka är bästsäljarna?
– Generellt är det ganska jämnt men den allra första modellen ELENA som är en slingbacksko och även våra bröllopsskor är populära. Och vår stövel AVENUE som finns i olika varianter (högt/lågt samt smalt/brett skaft). 

Vi ska inte bära skorna, skorna ska bära oss! 

Har du några egna favoriter?
– Otroligt svår fråga, men får nog säga mitt allra första par, jag grät av lycka när jag äntligen var nöjd: ELENA i svart eller olivgrön mocka. 

Är det någon som har burit dina skor som du är extra stolt över?
– Det är så himla många och det gör mig rörd och stolt men det är förstås otroligt ärofyllt med Kronprinsessan Victoria, Prinsessan Sofia och Kelly Rutherford. 

Hur ser framtidsplanerna ut?
– Det finns inga gränser!

Close