Close

3 x klassiker på Dramatens vårrepertoar

Dramatens vårrepertoar är full av guldkorn för den som älskar klassiker. Här är 3 ikoniska dramer på Dramatens vårscen som du inte får missa.

Brott och straff i regi av Oliver Frljić.

Brott och Straff: Romanernas roman är lika fängslande på scen som i bokform. Det är Europas kanske mest omtalade och provokativa regissör, Oliver Frljić, som sätter upp en av litteraturhistoriens allra mest betydande verk. I rollerna syns Emil Almén, Nina Dahn, Gunnel Fred med flera. Enligt Svenska Dagbladets recensent ett helgjutet mästerverk.

Livia Millhagen hyllas för sin roll som Blanche i klassikern Linje Lusta.

Line Lusta: Tennessee Williams Pulitzerprisbelönade pjäs Linje Lusta hade urpremiär på Broadway 1947 och två år senare sattes den faktiskt upp på Dramatens scen. När Stefan Larsson nu håller i regipinnen placeras den ikoniska berättelsen i en modern kontext, och i rollerna syns bland andra Danilo Bejarano, Rebecka Hemse, Livia Millhagen och Shanti Rooney.

Strindbergs klassiker i händerna på Marie-Louise Ekman.

Fröken Julie: Marie-Louise Ekman återvänder till Dramaten med en uppsättning om tre skådespelare som för tusende gången framför Strindbergs Fröken Julie. Under ett helt yrkesliv har teatergruppen, spelad av Marie Göranzon, Krister Henriksson och Per Svensson, framfört Strindbergs tragedi i allt från gympasalar och föreningslokaler till bibliotek. Nu har de, till slut, fått chansen att spela på en riktig teater. Äntligen nypremiär för Fröken Julie på Dramatens Stora scen.

Close