Close

5 teater- och operamåsten i vår

Hemmafruar, frihetskämpar och urgamla klassiker möter oss på Östermalms kulturscener i vår. Här är fem föreställningar du inte får missa.


Orfeus stiger ner
Försvinn i en värld av mytisk amerikansk dramatik med en modern touch. Orfeus stiger ner, skriven av den smått legendariska dramatikern Tennessee Williams, är en historia om meningen med livet – och mörkret som motståndskraft. Elin Klinga, Örjan Ramberg och Björn Bengtsson är några av dem vi ser i rollerna. Premiär 25 januari på Elverket. 

Carmen
Om det är någon gång du ska gå på opera så är det nu. Nu sätts nämligen operaklassikern från 1875 – Carmen – upp på Kungliga Operan. Pampigt och medryckande om passion, svartsjuka, död och om att aldrig, aldrig ge upp sin frihet.
Premiär 19 januari på Kungliga Operan.

Andante har premiär 23 februari på Dramaten.

Andante
Lars Norén vältrar i ålderskrisens ångest i sin nya Dramatenföreställning som handlar om dem som kommit till livets sista anhalt. Det är den första satsen av pjästriologi, som Norén själv säger börjar realistiskt men slutar som en mardröm. Så Norénskt som det kan bli, helt enkelt!
Premiär 23 februari på Dramaten.

Hamlet har premiär 9 februari på Dramaten.

Hamlet
Aldrig tidigare har Hamlet satts upp av en kvinnlig regissör i Sverige. Tills nu, när Sofia Jupither lägger händerna på Shakespeares klassiska berättelse. På Dramatens stora scen gör Vår tid är nu-skådespelaren Adam Lundgren huvudrollen i pjäsen som berör livets existentiella frågor.
Premiär 9 februari på Dramaten.

Hugh och Nancys många världar
Det är 70-talets USA och utanför viner förändringarnas pulserande vindar. Hemmafrun Nancy är som vanligt ensam hemma och bakar pajer. Tills någon kommer ut från städskrubben. Hon själv. Helen Sjöholm och Vanna Rosenberg, som båda spelar Nancy, tar ton i Lars Rudolfssons (regissören bakom Kristina från Duvemåla) 70-talsvibrerande musikal på Elverket.
Premiär 2 mars på Elverket.

Close