Close

Atlantis tar plats på Svenskt Tenn

Luke Edward Hall, Maja Sten och Josef Frank i nytappning – det är några av inslagen i Svenskt Tenns julutställning 2022.

Konstnären Luke Edward Halls juldekorationer inspirerade av havet

Årets utställningskoncept på Svenskt Tenn har titeln Atlantis och är sprunget ur Josef Franks mönster Aristidia, som nu återlanseras i en grön färgställning. Paret Anna och Josef Frank tillbringade flera somrar i Falsterbo och det var där som Josef Frank fann inspiration till mönstret Aristidia. Precis som i många andra av Josef Franks mönster är Aristidia uppbyggt av olika element inspirerade från naturen; såväl sjöstjärnor som tång och koraller. I Svenskt Tenns arkiv finns den gröna färgställningen av Aristidia, som har inspirerat hela julen 2022. 
På uppdrag av Svenskt Tenn har också den brittiske konstnären Luke Edward Hall skapat juldekorationer inspirerade av havet och formgivaren Maja Sten har bland annat designat en flasköppnare i mässing, med formen av en sjöjungfru.

Flasköppnare i mässing, formgiven av Maja Sten

– Julkollektionen Atlantis har flera lekfulla inslag. Tanken är att bjuda besökarna på julinspiration som balanserar mellan lekfullhet och allvar, säger Karin Södergren, Head Curator.

Svenskt Tenns julutställning pågår till och med den 8/1, 2023. Kollektionen Atlantis finns att ta del av både via butiken och svenskttenn.se

Konstnären Luke Edward Hall 
Mönstret Aristidia har inspirerat hela julen 2022. 
Close