Close

Gröna Lund fyller 135 år – firar med ny restaurang och Tove Lo

Jubileumsåret går i kärlekens tecken – och bland sommarens mest intressanta konserter märks Tove Lo, Oskar Linnros och Sven-Bertil Taube. 


Rivalitet, förbjuden kärlek och familjefejder – historien bakom Stockholms tivoli har länge fascinerat många. På 1930-talet drev två familjer varsin nöjespark sida vid sida och konkurrensen mellan det exklusiva Gröna Lund och det mer folkliga Nöjesfältet fick de båda fäderna att bli bittra fiender. Men dottern till Gustav Nilsson, Gröna Lund, och sonen till Johan Lindgren, Nöjesfältet, fann varandra och en spirande romans inleddes. Så länge de båda fäderna var vid liv fick det förälskade paret träffas i smyg, men kort efter att familjernas överhuvuden gått bort avslöjade de sin hemlighet och gifte sig. Så småningom slogs de två konkurrerande nöjesfälten ihop och blev det vi idag känner till som ett av Sveriges största tivolin. 

För att fira kärlekshistorien låter Gröna Lund viga ett lyckligt par i berg-och-dalbanan Jetline den 16 juni. Dessutom har man i år fokuserat på underhållning och utökat utbudet av konserter, danskvällar och uppträdanden. Bland stjärnorna som intar Stora och Lilla Scen hittar vi bland annat Marilyn Manson, Thåström, Silvana Imam och Tove Lo. Nytt för i år är hawaiianska restaurangen Poké Bowl som är en del av tivolits satsning på bättre mat. Terrassen med smårätter signerade Jonas Dahlbom spås bli en favorit, men för den riktigt hungrige rekommenderas Hekto BBQ, där maten ackompanjeras av en härlig utsikt över vattnet.

 

Låter en familjetripp till Gröna Lund som en garanterad migränattack? Lugn — cocktailbaren är öppen till 22.

Close