Close

Modeproffset: Östermalms 5 bäst klädda män

Per Nilssons nya bok ger svar på 112 frågor om hyfs och stil.

Grubblar du över vilken färg smokingflugan egentligen ska ha eller om mjukisbyxor är okej på ett långflyg? Då kan du andas ut nu. Författaren och magasinet Kings urfader Per Nilsson har svaren i sin nya bok: Stilfullt – klä dig och för dig som en man. 112 frågor och svar.

Den nya boken baseras på stilfrågor som Per Nilsson har fått under sina 20 år i stilens tjänst. Till dess boken är läst finns det ändå fem män som redan nu klarar Per Nilssons hårda stilkrav:

Marcus Dunberg med Ralph Lauren.

Marcus Dunberg
–  Superstilist vid tangentbord och garderob. Kindpuss-tjenis med storheter som Ralph Lauren och Diego Della Valle. Alla vill vara i Dunbergs Open Walk-skor.

Philip Sane med Michelle Obama.

Philip Sane
–  Entreprenör inom bok- och vinbranschen med smak för det goda. När de stora kontrakten skrivs med de stora författarna så sker det av en man med välpressade vita skjortor och oerhört välsittande kavajer.

Nattklubbschefen Robert Hållstrand.

Robert Hållstrand
–  Håller stilen såväl dag som natt på sina etablissemang. När majoriteten av hans gäster envisas med att klä ner sig när de går ut på lokal gör Berzelii Parks Ian Schrager det mottsatta – han knyter Hermèsslipsen och sätter på sig den dubbelknäppta kostymen. Tack för det!

Claes Juhlin i mitten.

Claes Juhlin
–  Konstkännaren som pendlar mellan Östermalm och Genève i skor från Loro Piana. Juhlin är mannen som med sina välsittande kostymer ser till att Östermalmstorg återfår glansen från självaste Kar de Mummas dagar.

Johan Östlund på parkpromenad i sina tasselloafers.

Johan Östlund
–  Kan nån kan vd:n för McCann. Det Herr Östlund inte vet om tasselloafers och okonstruerade kavajer är inte värt att veta.

Close