Close

Ny glödhet nattklubb med strikt gästlista

På fredag öppnar nattklubben Charles, i restaurang TAKO:s lokaler på Birger Jarlsgatan. Nattlivsprofilerna Lill Lindqvist och Salvatore Scappini är hjärnorna bakom konceptet.

Salvatore Scappini och Lill Lindqvist

Birger Jarlsgatan 29 är klassisk svensk nattklubbsmark. Nu hamnar adressen återigen i fokus bland nöjeslystna stockholmare. Namnet Charles är en hyllning till den före detta nattklubbsdrottningen Alexandra Charles, som tillsammans med sin man Noël drev den ikoniska klubben Alexandra’s i samma lokal på 60- och 70-talet.

TAKO

Lill Lindqvist, som driver den nya klubben ihop med Salvatore Scappini, förklarar att det finns 40 matplatser. Men ingen stress att bli klar med middagen i tid, köket stänger inte förrän klockan ett.
– Charles är ett ställe för våra stammisar och vänner. Att vi har gästlista gör att vi kan påverka stämningen och styra klubben i den riktning vi önskar. Jag älskar Stockholms nattliv men det kan bli väldigt homogent. Våra vänner är lite äldre och på Charles ska man kunna hänga utan att känna sig för gammal.

Alexandra Charles och Roger Moore när det begav sig

Så vem som helst kan inte boka ett middagsbord?
– Inte riktigt, man måste ha mitt eller Salvans nummer eller mail. Men TAKO är ju öppet för alla.

Läs mer på www.restaurangtako.se/charles

Close