Close

Nytt art space på Bank Hotel

Michael Elmenbeck och Per Gunne i Bank Art Space:s lokaler. Foto: David Thunander

Vissa hotell säljer morgonrockar, på Bank Hotel kan du numera köpa samtida och progressiv konst.

I ett bankvalv under Bank Hotel ligger Stockholms nya konstsatsning: Bank Art Space.
– Vi ville inte ha konstverk med skepp i nöd och rävar i snö, utan lite mer samtida och progressiv konst, säger Stureplangruppens vice vd Per Gunne. Tanken är att Bank Hotel inte bara ska vara till för hotellgästerna utan även för stockholmarna.
Tillsammans med Stockholmsgalleriet CF Hill och Michael Elmenbeck har man satt samman premiärutställningen Svenskt Modefoto.

I det underjordiska valvet som tidigare rymde juveler och värdepapper hänger nu ikoniska fotografier av Mikael Jansson, intima Hollywoodporträtt av Johan Sandberg och färgstarka modekompositioner av Camilla Åkrans. Samlingen fotografier sträcker över 70 år.
– Många vill ta med sig minnet hem av en unik hotellupplevelse, säger Michael Elmenbeck, curator för Bank Art Space. Vissa hotell säljer morgonrockar, här kan du köpa ett fotografi av världens främsta fotokonstnärer.

Samtliga fotografier är till salu och priserna sträcker sig från 20 000 till 280 000 kronor. Ambitionen är att locka både entusiaster och nybörjare.
– Många tror att man behöver förkunskap för att besöka ett konstgalleri, säger Michael Elmenbeck. Men det som med musik: man behöver inte kunna komponera en låt för att tycka att det är bra. Man kan fortfarande dansa. Ett konstverk ska bara kännas bra i magen.

Close