Close

Ryttarfest på Stockholms Stadion

Ett av Sveriges stora ryttarhopp Marina Mattsson kan ses på Stadion den 13 till 16 juni.

I helgen beger sig landets ridsportsälskare till hörnet Sturegatan och Valhallavägen.

Ridsport med en stor dos internationell glamour intar Östermalm 13 till 16 juni. Det är nämligen dags för de anrika hopptävlingarna Longines Global Champions Tour som arrangeras på Stadion och gästas av några av världens högst rankade ryttare – samt bland andra kändisdöttrarna Jessica Springsteen och Jennifer Gates.

Tävlingarna har tidigare arrangerats i Miami Beach, St Tropez och i Shanghai, och nu är det alltså dags för Stockholm att vara värd i samband med Stockholm Horse Week.

Vår svenska ryttarstjärna Sara Johansson – som i begynnelsen av sin karriär var Malin Baryards hästskötare – gläds åt att Stockholm fått äran.

–   Vi svenskar är kända för våra ridsporttävlingar och här finns ett stort ridintresse. Men det här är samtidigt en av de mest prestigefyllda tävlingarna i världen så det har varit en lång process att få hit den, säger hon till Stockholm Direkt.

Longines Global Champion Tour grundades 2006 och har lockat en rad celebriteter och kungligheter till sig genom åren. Charlotte Casiraghi, dotter till prinsessan Caroline av Monaco, är engagerad i tävlingarna som hålls i Monte Carlo. Och förutom Springsteen och Gates så är Athina Onassis, Georgina Bloomberg och Sofia Abramovich med och tävlar. 

Scott Brash på hästryggen under Longines i Cannes.

Tävlingarna är också kända för en hisnande prispott. En av världens främsta ryttare, Scott Brash, kammade till exempel hem över 8, 7 miljoner i prispengar 2014 vilket är något av ett rekord inom hästsporten.
Bland de svenska ryttarna på plats syns bland andra Rose Mathisen från landslagets spetstrupp, Paulinda Friberg, Gunilla Byström, Charlotte Haid Bondergaard, Mads Hendeliowitz och Nathalie Oldfors. 
Och det blir ännu mer hästsport framöver, eftersom Longines Global Champions Tour kommer att hållas i Stockholm åtminstone fyra år framåt.    

Close