Close

Salsa med svenska mästare på Östermalmstorg

Nando Menura och Susanne Häggqvist är svenska mästare i salsa, i december åker de till Miami för att representera Sverige i VM. Fram till dess sker all träning i deras nya dansstudio på Sibyllegatan 29, dit vem som helst kan gå för att lära sig av riktiga proffs.

Nando och Susie håller klass

Måndagen 21 augusti är det premiär för Sabor Latino Dance Academy på Östermalmstorg, i somras gick flyttlasset från Flamenco center på Torsgatan.
– Vi kände att vi ville ha något som var lätt att hitta till. Många av våra deltagare jobbar eller bor i innerstan. Sen har vi vänner som är amatördansare, men som ändå vill ta nästa steg och behöver proffsiga lokaler att träna i. Nu kan vi erbjuda det, säger Susie.

Nando kom till Stockholm för sex år sedan. Innan dess hade han rest runt i Europa i två år, för att hitta en plats där hans son kunde få en trygg uppväxt. Men salsa har funnits i hans liv betydligt längre än så.
– I Colombia är salsa något som går i familjen. Mina föräldrar dansade, så jag dansar. I Bogota drev jag två dansskolor innan vi gav oss av mot Europa, berättar Nando.

Nando har i princip renoverat hela lokalen själv och hoppar med jämna mellanrum in i omklädningsrummet för att byta om från dans- till blåkläder. Han dansar i par med Susie, som har en bakgrund inom bugg och rock’n’roll. Sen flyttade hon till Barcelona för att plugga spanska och upptäckte salsa.
– Dans är verkligen det bästa sättet att introduceras för en ny stad, det finns inget snabbare sätt att lära känna nya människor. Sen är det dessutom en utmärkt träningsform. Vi ser stora förbättringar inom rytmik, motorik och rörlighet hos våra elever. Även personer som någon gång blivit tillsagda att dans inte är deras grej, men som tycker att det är kul, gör framsteg. Alla kan lära sig att dansa.

Mellan 21 och 27 augusti är det prova på-vecka på Sabor Latino Dance Academy, då är det gratis att prova alla danspass. Förutom salsa erbjuds bachata från Dominikanska Republiken och angolansk kizomba.
slda.se/

Close