Close

Watkins möter Hjertén

Två synnerligen dynamiska kvinnor – modeillustratören Liselotte Watkins och konstgeniet Sigrid Hjertén  – ställs nu ut samtidigt på CF Hill.


Under 90-talet slog Liselotte Watkins igenom som vår främsta modeillustratör, och nådde framgångar också långt utanför Sverige. De senaste åren har hon levt i Rom, och dessutom valt att allt mer utveckla sitt eget, fria konstnärskap. 2016 gästade hon CF Hill med keramiska verk, i form av målade krukor, krus och fat – en fascination som fick fart efter flytten till Italien.

Liselotte Watkins, Ombra.

Nu är hon tillbaka på galleriet med en helt ny utställning. Den här handlar det om koloristiska kvinnoporträtt – bland annat på temat åldrande – där det tydligt går att hitta inspiration från en annan pionjär och kolorist, Sigrid Hjertén. I utställningen möts Watkins nyskapande verk med målerier från Hjertén, men Watkins är inte alldeles bekväm med att jämföras med en av våra största konstpionjärer.

Sigrid Hjertén, På stranden.

– Vi tycker båda mycket om färg. Men i övrigt kan jag inte jämföra mig med henne. Hon är ett geni och en av Sveriges främsta konstnärer, förklarar hon för Dagens Industri.

Utställningarna pågår mellan 31 augusti och 14 september på CF Hill på Västra Trädgårdsgatan 9.

Close