Close

WHAT’S UP Östermalm

Kvalitetsfilm, teater, afternoon tea och en ny Stockholmsklassiker. Välkommen hösten.

Bio Fågel Blå

EN NYHET FÖR FILMÄLSKARE
Ända sedan starten 1926 har det visats alltifrån stumfilm till cineastrullar på Bio Fågel Blå på Skeppargatan. De senaste åren har Kulturskolan huserat i lokalerna, men när den gamla biografen åter stod tom fick filmregissören Axel Öhman idén att återuppliva Östermalms äldsta biograf – i en modernare tappning. För att finansiera projektet han man ansökt om stöd och startat en insamling – och enligt Axel Öhman märks det på stödet han mött att Östermalm vill ha tillbaka sin snart hundraåriga biograf. Redan nu kan man köpa alltifrån enstaka biljetter, årskort eller delägarskap. Under början av 2023 siktar man på att öppna biografen som förutom att visa handplockade filmer och erbjuda sköna säten även kommer att hyra en liten bar.

Alexander Skarsgård i Tröstrapporter på Dramaten

Premiär för Tröstrapporter 
Turerna har varit många kring Alex Schulmans uppsättning av Tröstrapporter på Dramaten. Men i dagarna har den äntligen premiär för monologen som en gång föddes ur sjörapporten och dess förlorade praktiska betydelse. Gustav Skarsgård gör huvudrollen och Jacob Mühlrad har skrivit musiken.

Chez Jolie öppnar på Ingmar Bergmansgata 2

Ny Stockholmsklassiker? 
Brasserie Astorias tidigare kökschef Mikael Einarsson öppnar nytt i Bardots gamla lokaler på Ingmar Bergmans gata 2. Chez Jolie som siktar på att bli en ny Stockholmsklassiker öppnar den 22 oktober i samarbete med Stureplansgruppen. 

Afternoon tea i stora salen, Hedvig Elenora församling

Afternoon tea på Jungfrugatan
Varför inte byta aw:n mot afternoon tea en kulen eftermiddag under hösten? Hedvig Eleonoras församling har börjat med sin populära afternoon tea igen och under några fredagar framåt bjuds te och scones på Jungfrugatan 2B.

Close