Close

Zara Larsson intar Berwaldhallen

Mäktiga klanger i gränslandet mellan glamorös pop och symfonisk eufori utlovas när Zara Larsson ger en konsert i Berwaldhallen tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester under ledning av Hans Ek.

– Att få göra mina låtar tillsammans med mitt band och Sveriges Radios Symfoniorkester känns helt otroligt! Det kommer bli så mäktigt och jag ser verkligen fram mot det här! säger Zara Larsson i ett pressmeddelande och Hans Ek, som leder Sveriges Radios Symfoniorkester i konserten och som också skrivit många av orkesterarrangemangen, tillägger:
– Zara gör storslagen 24-karatspop i dess mest koncentrerade form, men där finns också en nedärvd melankoli som, liksom hos ABBA, gömmer sig under den glimrande ytan. Det i kombination med Zaras fantastiska röst ger musiken en väldigt speciell karaktär.
Sveriges Radios Symfoniorkester har under många år regelbundet mött artister från andra genrer i konserter som älskats av en stor publik i Berwaldhallen.
– Radiosymfonikerna har en nyfikenhet och entusiasm som för varje projekt bygger upp en unik repertoar. Bowie, Björk, Kraftwerk, Moroder, Joni Mitchell, traditionell folkmusik, nutida jazz samt massor av spännande svenska artister, tillhör den moderna musiktradition som våra samarbeten givit plats åt, säger Hans Ek.
Den aktuella konserten kommer innehålla musik från hela Zara Larssons låtkatalog och sänds i P4 den 5 april kl 20.03, i P2 den 9 april kl 19.03 och i SVT den 1:a maj.

Close