Close

Duka för fest

Pick A Poppy sätter färg på sommarens dukningar.

Midsommar, sommarfester och grillmiddagar i det gröna. Lagom till årets främsta dukningssäsong har varumärket Pick A Poppy lanserats – med fokus på just det dukade bordet. Malin Glemme, grundare av populära mattmärket Layered, ligger bakom satsningen och har även med sig dukningsfantasten Sofi Fahrman Engelbert vid sin sida.

– Med visionen att ta inredningen hela vägen till middagsbordet fick jag idén till Pick A Poppy. När jag en kväll förra sommaren läste Sofis bok ‘Till bords med Sofi Fahrman’ var det tydligt att vi delade samma passion och intresse för det dukade bordet. Vi påbörjade en dialog som resulterade i att Sofi kändes som en given kreativ partner i varumärket, berättar Malin Glemme.

För Sofi Fahrman Engelbert, författare, journalist och poddare, var det självklart att haka på projektet.

– Likt Malin har jag alltid haft ett brinnande intresse för dukning, och förstått hur viktig den är för att skapa en trevlig atmosfär runt bordet. När Malin berättade om hennes nya idé var det ingen tvekan om att jag ville vara en del av satsningen, säger Sofi, som axlat rollen som co-creative director för Pick A Poppy.

I det färgstarka sortimentet ingår allt från handmålade tallrikar till lekfulla tygservetter och eleganta bordstabletter i rotting. All keramik görs för hand i Italien och Portugal, medan textilen tillverkas hos ett familjeföretag i Indien.

I butiken på Grev Turegatan 45 finns möjlighet att spana in produkterna närmare, men sortimentet finns även tillgängligt online. 

Text: Sophie Tisell

Close