Close

Fira nationaldagen med galoppfest

Den 6 juni förvandlas återigen Gärdet till en mötesplats för hästentusiaster och familjer.

Varje år på nationaldagen anordnar Svensk Galopp den traditionsenliga Nationaldagsgaloppen, ett firande med galopptävlingar, musikunderhållning och hattparader med fri entré.

– Redan 1831 hölls de första kapplöpningarna på Gärdet, en tradition som vi 2013 återupplivade. Nu lockar vi varje år ungefär 50 000 personer som vill fira vår Nationaldag med galopp, artistuppträdanden och kanske en picknick i gröngräset, säger Harald Dörum, VD för Svensk Galopp.

Klockan 11.00 inleds dagen med serveringar och invigning av evenemanget. Kort därefter drar första loppet gång. Totalt är det åtta kapplöpningar på programmet – inklusive speciallopp för både engelska och arabiska fullblod samt ponnyer. Konferencier för dagen är Per Skoglund, och på scenen står Linda Bengtzing.

Utöver hästkapplöpningarna är hattparaden en av dagens höjdpunkter. Klockan 12.00 delas nummerlappar ut vid scenen. Alla besökare är välkomna att delta i tävlingens tre olika kategorier; Gärdets Bästa Hatt, Match Your Dog och Barnhatt. Juryn består bland annat av profilerna Ann Wilson och Anders Bagge.

Det erbjuds även en hel del aktiviteter specifikt för barnen, från ponnyridning till klättervägg och en mekanisk galopphäst. För den som inte vill släpa på picknickkorgen kommer det finnas flera serveringar och foodtrucks på området. Evenemangsdagen avrundas runt klockan 16.

Se hela programmet HÄR.

Close