Close

Fira påsk på Djurgården

Planeras det för en påskhelg i stan? På Djurgården finns en mängd trevliga aktiviteter att välja mellan.

Foto: Rosendals trädgård

Trädgårdspåsk på Rosendal
Ljuvliga Rosendals trädgårdar firar 40 år. Visionen var storslagen redan från början, de ville skapa paradiset på jorden på en plats med långa anor i svensk trädgårdshistoria. I helgen inleds deras trädgårdspåsk: plantboden har fyllts på med påskpynt, fröpåsar, bivaxsalva och minivaser. Bagarna har gjort egen påsknougat och menyn har fått några fina påsktillskott – till exempel lyxig sillsmörgås.

Traditionsrikt på Skansen
På Skansen pågår påskfirandet mellan 28 mars och 7 april. Allt från vårkonserter och tipspromenader till smyckessmidning, kvastbindning och äggmålning. I de olika kulturgårdarna visas upp hur svensken firat påsk under olika tidsperioder, och i Bragehallen kan du måla dig själv till påskkärring eller påskhare. Här finns något för alla i familjen.

Foto: Skansen

Äggjakt på Thielska
På Thielska Galleriet ute vid Blockhusudden kan de små gå på äggjakt i konstsamlingen. Dessutom finns ett gediget pysselbord där man kan skapa sitt eget påskpyssel. När barnen, förhoppningsvis, är absorberade av att vika egna kycklingar har de vuxna möjlighet att smita i väg och njuta av Stefan Johanssons finstämda porträtt, målade med hans alldeles egna akvarellteknik.

Foto: Thielska Galleriet

Text: Hugo Rehnberg

Close