Close

Fransk elegans på Jakobsbergsgatan

Det franska modemärket A.P.C. har öppnat sin första konceptbutik i Sverige.

Minimalistisk estetik, tidlösa snitt och en passion för hantverk. För grundaren Jean Touitou är mode mer än bara en karriär. Det är en livsstil, en källa till glädje och kreativ frihet.

Det var 1987 som Touitou startade A.P.C, som en kontrast till dåtidens överflöd inom modevärlden. A.P.C., som står för Atelier de Production et de Création, har en signaturstil präglad av rena linjer, neutrala färger och högkvalitativa material.

Jean Touitou föddes i Tunisien och är uppvuxen i en judisk familj som jobbade inom läderindustrin. När han var nio år flyttade familjen till Paris. Touitou inledde sin karriär hos modegiganter som Kenzo och Agnès b – innan han tog steget och startade eget.

Ikoniska jeans

En av A.P.C:s mest ikoniska plagg är deras jeans, som faktiskt är skapade av en slump. Utan formell utbildning i design, fick Touitou en rulle japansk rådenim att experimentera med. Det resulterade i en tidlös och minimalistisk jeansmodell – känd för sin slitsyrka och tillverkad helt utan färgämnen.

– De första jeansen beskar jag tydligen helt fel. Men det är så vi gör A.P.C.- jeansen än idag, säger Jean Touitou.

Samarbete med JW Andersson

I samband med butiksöppningen på Jakobsbergsgatan 6, presenterar A.P.C. en kollektion i samarbete med det brittiska märket JW Andersson. Kollektionen är inspirerad av Joseph Beuys perfomance-konstverk ”I Like America and America Likes Me”. Här hittar vi klassiska plagg med en modern twist, från duffelkappan till workwear-jackor i denim.

Kika in i A.P.C.:s butik på Jakobsbergsgatan 6.

Text: Johanna Jansson

Close