Close

Hälsa – ett sätt att umgås

På Jungfrugatan har en ny innerstadsklubb öppnat i unika lokaler som tidigare var Gustav V privata tennisklubb. V Social Club är en medlemsklubb som vill kombinera sport och umgänge i topprenoverade lokaler. Kungens gamla tennisbana har blivit padelbana och det erbjuds gym och biohacking. I det snyggt inredda klubbrummet kan man äta gott och det går till och med att köpa med sig konsten på väggarna. Ett hälsokoncept för både kropp och själ.

V Social Club på Jungfrugatan.

Estelle Nordenfalk är VD på den nya klubben som ligger i framkant vad gäller wellness. Vi har velat skapa något nytt med den här klubben, berättar Estelle. Vi har sneglat utomlands där de är vana vid att umgås och sporta på klubben och har skapat något liknande, en aktiv hälsolivstil som strävar bort från kroppsfixering och krav. Därför heter vi V Social Club. Inte Health Club eller liknande. Vi är en innerstadsklubb för medlemmar som letar efter ett aktivt sätt att umgås kring sport och hälsa. Hela andan i den här klubben är att det ska vara enkelt. Här kan man umgås, sporta, ta hand om sig och känna sig nöjd när man går hem.

Estelle Nordenfalk, VD på V Social Club.

Klubben har alltså flyttat in i lokaler som i början av 1900-talet var Gustav V privata tennisklubb. Är det många som känner till att Kungen hade denna tennisklubb? Nej, det finns inte mycket information utan desto fler rykten, skrattar Estelle. Det går att hitta gamla ritningar, men inte mycket mer, klubben var väldigt privat. Här spelade Mr G och hans vänner tennis mitt i staden. Sedan tennisklubben upphörde har det varit både dansklubb och kyrkorum i lokalerna. Nu är vi klara med omfattande renoveringar och den gamla tennisbanan, med imponerande nästan sju meter i takhöjd, är ombyggd till padelbana. Utrymmet räckte inte till tennis och samtidigt gillar vi padeln för den för med sig ett socialt och hälsosamt beteende. Alla som spelar padel är ju så glada och har så roligt. Det gillar vi, säger Estelle med emfas.

Padelbanan med 7 meter i takhöjd. Tidigare Gustav V privata tennisbana.

Du pratar dig varm om hälsa och dess värde. Har du alltid varit lika intresserad? Verkligen inte, faktiskt tvärtom, skrattar Estelle. När jag var 25 år jobbade jag i mediabranschen dygnet runt. Plötsligt fick jag fruktansvärt ont i ryggen. Kunde knappt komma ur sängen. Då letade jag snabbt upp en ryggläkare, kastade mig i taxin och tänkte att bara jag får starka smärtstillande tabletter så är jag snart tillbaka på jobbet och kan köra på. Jag hade ju massor att göra, minns Estelle. Men, läkaren var ayurvediskt utbildad och började ställa massa frågor om min livsstil. Jag blev mer och mer irriterade och tyckte att han var väldigt märklig. Plötsligt satt jag åter i taxin, utan tabletter men med instruktioner om yogarörelser och livsstilstips. Jag trodde inte ett dugg på det, men gjorde faktiskt som han sa. Och det fungerade. Jag blev hooked. Har man haft så ont som jag hade och blir av med smärtan, ja då finns det ju något väldigt intressant i det. Där och då insåg jag hur mycket vi kan påverka vår hälsa och började läsa på.

Red Light.

Därför vill vi vara en klubb som hänger med i utvecklingen vad gäller kroppsligt välbefinnande och satsar på de modernaste maskinerna och den senaste tekniken. Vi erbjuder på biohacking som är en boom internationellt, berättar Estelle. Det går ut på att jobba med kroppens egna system och dra igång de egna processerna. För de flesta av oss är målet är att bli så gamla som möjligt, men inte till vilket pris som helst. Vi vill vara friska. Därför är det viktigt att kroppen håller och att vi inte börjar normalisera att vi har ont eller är trötta. Det behöver inte vara så, säger Estelle övertygat. Men, vi behöver göra något. Din husläkare kommer inte ta ansvar över ditt mående utan det får du göra själv. Den insikten är den stora hälsotrenden och biohacking är en hjälp på vägen. Vi har valt tre metoder som är väl beprövade; IR-bastu, Red Light och Cryoterapi.

Cryoterapi. Man sitter 3 minuter i -87 grader.

På våra breddgrader behöver vi mer av det nyttiga solljuset. Många jobbar inomhus hela dagen och går till och från jobbet i mörkret. Det säger sig själv att vi får alldeles för lite ljus. Både den infraröda bastun och rött ljus terapin är väldigt sköna och stressreducerande. Man känner att man ger sig själv en treat av välmående, menar Estelle. Dessutom stärker båda immunförsvaret och det tar ca 15 min. Cryo har samma hälsoeffekter som att bada isvak som har blivit så populärt de senaste åren. Det tar endast 3 minuter i -87 grader. Effekten är lindrad smärta i muskler och leder och ökad läkningsprocess i kroppen. En PT här på klubben är gammal hockeykille och har berättat att han fick sitta i Cryo-kammare efter varje träningspass när han var aktiv. Det är gammal pålitlig teknik i idrottsvärlden och vi är så glada att dessa metoder nu äntligen blir tillgängliga för oss vanliga konsumenter, säger Estelle nöjt.  

IR-bastun.

Är man nyfiken på vad som händer inom hälsa kommer man dessutom kunna lära sig mer på V Social Club. Vi kommer ordna föreläsningar vilket vi hoppas blir trevligt. Vi har ju till och med en liten vinbar, skrattar Estelle.

Close