Close

Kläder i harmoni med naturen

Arctic Summers nya kollektion fångar Kenyas värme och energi.

Det svenska modevarumärket Arctic Summer, även känt som ACSR, inspireras av det arktiska klimatet och naturens säsongsmässiga förändringar.

– Arctic summer handlar om kontrasterna mellan varmt och kallt. Det har fascinerat mig under en längre tid, säger grundaren Jennifer Orlendo.

Den senaste kollektionen är inspirerad av landskapen i Kenya, så som sanden i Magadiöknen och Nairobis frodiga grönska. Varje plagg är tillverkat av naturliga tyger som siden, linne och ull, som inte bara är lyxiga utan också utvalda för sina hållbara egenskaper och komfort.

– Då och då släpper vi nya plagg som hör till en större kollektion. I det senaste släppet har vi använt mycket siden, för det är lätt att färga naturligt.

Tillsammans med ett team i Nairobi och fotograf Sarah Waiswa har plaggen väckts till liv. De framträds bäst under de stilla stunderna vid gryning och skymning.

På vilket sätt ser man naturens färger i plaggen?
– Det är guldiga toner som sand, svart som natthimmel, grönt som löven och bladen, silver som månen och lila som blomman Bougainvillea.

Varje plagg är unikt och skapas på plats i ateljén på Linnégatan – en centralt belägen plats som också ligger nära den vackra naturen på Djurgården.

– Hit kan man komma för en designkonsultation då vi går igenom kollektionen, vad vi har att erbjuda och vad kunden söker. Så hittar vi en balans och syr upp enligt önskemål.

acsr.com, Linnégatan 88.

Text: Johanna Jansson

Close