Close

Modesamling i världsklass hos Bukowskis

Hör upp alla modeälskare! Bukowskis har fått äran att presentera en modesamling av sällan skådat slag. Den 15-26 mars klubbas sällsynta dyrgripar från en privat samling med bland annat Chanel, Dior och Saint Laurent i årets modeauktion: Ett liv.

Det handlar de allra största på modescenen så som Chanel, Louis Vuitton, Hermès, Prada, Alaïa, Chloé, Céline, Lanvin, Yves Saint Laurent, Fendi, Gucci, Balenciaga, Dior, Oscar de la Renta, Dolce & Gabbana, Valentino, Givenchy, Versace och Louboutin. Det är en omfattande samling som hamnat i auktionsverkets famn och som representerar samlarens stora modeintresse och personliga öga för detaljer.
– Bukowskis har en lång tradition av att förmedla samlingar framgångsrikt och vi är glada att kunna visa denna extraordinära samling i Paris i samarbete med Bonhams Cornette de Saint Cyr, då kollektionen attraherar kunder globalt, säger Louise Arén, VD på Bukowskis.

Efter en rad temaauktioner under hösten, fyllda av rariteter och samlarföremål på absolut högsta internationella nivå, avslutar Bukowskis försäljningen av denna samling genom att bjuda in till en visning i Paris samt i Berzelii Park 1 innan auktionen avslutas online den 26 mars.
– Under de många år som vi har arbetat som modespecialister på Bukowskis har vi aldrig sett något liknande i modekategorin. Det är en samling i världsklass, säger Bukowskis modeexpert Johanna Fock.

Det är en samling i världsklass

Bland höjdpunkterna i samlingen syns bland annat en mycket sällsynt Chanel ”Camelia jacket” från 2019. Ett annat spektakulärt objekt från Chanel är den berömda ”Birdcage bag” från hösten 2020 med creative director Virginie Viard. Väskan i begränsad upplaga har en dragsko i lammskinn, dörren till fågelburen är formgiven med två små fåglar, signaturpärlor och CC-logotyp.

Från Karl Lagerfelds tid på Chanel finns den heliga graalen av Chanelväskor från 2018 års kollektion, en gnistrande ”Crystal Ball” med kristaller och ett diskret lås samt tunn kedja. En uppmärksammad Chanel ”Shopping basket” signerad Karl Lagerfeld för Chanel från hösten/vintern 2014 är också den extremt sällsynt på andrahandsmarknaden.
– Allt har tagits om hand i sina originalkartonger, med tygpåsar och band vilket resulterar i att kollektionen är i utmärkt skick, något av stor betydelse för både kunder och samlare över hela världen, säger Marcus Nilsson, modeexpert på Bukowskis.

Samlingen kommer att visas på Bukowskis i Stockholm 17–23 mars och säljs exklusivt online 15–26 mars.

Close