Close

Ridsport i världsklass

Den stjärnspäckade hästtävlingen tar återigen plats på Stadion.

I helgen är det dags för Stockholm att än en gång vara värd för ett av de mest prestigefyllda evenemangen inom ridsporten: Longines Global Champions Tour. Mellan den 28 och 30 juni riktas hästsportens ögon mot Stadion, där sport och elegans kommer mötas i en festlig och familjär stämning.

Tävlingen, som först såg dagens ljus 2006 på initiativ av ryttaren Jan Tops, har utvecklats till en global attraktion som lockar toppryttare från hela världen. Tävlingarna hålls på olika platser runtom i världen – från Miami Beachs soldränkta stränder, till Roms antika Circus Maximus och Paris vid foten av Eiffeltornet.

Både nationella och internationella ryttare kommer att visa upp sina färdigheter. Med hemmalaget Stockholm Hearts i spetsen, utlovas spänning och underhållning för både de inbitna entusiasterna och nyfikna nykomlingarna.

– Att få vara värd för sådana framstående talanger är en stor ära. Det ger oss chansen att visa upp ridsport på absolut högsta nivå och skapa en minnesvärd upplevelse för alla som besöker oss, säger Johan Pagerup, sportchef på Stockholm Olympiastadion.

På plats kommer också svenska favoriter som Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson att tävla. Utöver de intensiva tävlingarna kommer man som besökare på plats kunna njuta av mat, dryck och utställningar.

De mycket prisvärda biljetterna till evenemanget finns att köpa HÄR.

Text: Johanna Jansson

Close