Close

Schutermans nya – kvinnlig minimalism

Nathalie Schutermans nya modemärke Leoní är både feminimt och kraftfullt.

Nathalie Schuterman expanderar sitt modeuniversum ytterligare – i vår lanseras Leoní, ett nytt dammärke med designern Filippa Fuxe som creative director. Fuxe – som vunnit ett flertal modepriser och bland annat skapat kreationer åt supermodellen Erin Wasson – har gjort en första kollektion som är välskräddad och känns både kvinnlig och kraftfull på samma gång. Färgerna är naturnära och plaggen har olika sorters knäppningar i allt från lås till band och krokar.

För Vogue Scandinavia förklarar Nathalie Schuterman att några gemensamma nämnare för henne och Fuxe är kärleken till kvalitet, femininitet och det genuina hantverket.

“Både jag och Filippa kände att vi hade visuella uttryck som fungerade väl ihop och båda ville dessutom hitta nya sätt att arbeta med designprocessen och innovativa siluetter.”

Inspirationen till siluetterna har hämtats från den amerikanske skulptören Richard Serrao ch den amerikansk-japanske konstnären Isamu Noguchi. Namnet Leoní är en hommage till Schutermans pappa, som hette Leo. 

Leoní går att köpa online och i Nathalie Schutermans butik på Birger Jarlsgatan 2.

Text: Hugo Rehnberg

Close