Close

Stig in i Junipers värld

Med sina hållbara textilier och väldoftande skönhetsprodukter vill Juniper ta boutiquehotell-känslan in i hemmet.  

Det var under smekmånaden på Mallorca 2018 som Mathilda och Jacob Wibom Westerberg fick idén till designvarumärket Juniper. Mathilda ville köpa med sig boutiquehotellets sängkläder, men upptäckte att det skulle bli alldeles för dyrt. Lösningen blev att ta fram en egen serie premiumsängkläder med samma höga kvalitet, men till ett bättre pris.

Juniper har sedan dess vuxit till att även inkludera handdukar, badrockar och väldoftande ljus, crèmer och tvålar. Dessutom har man slagit upp dörrarna till sitt nya showroom på Grev Turegatan 50.

– Juniper har flest kunder på Östermalm, så det kändes naturligt att öppna butiken här. Dessutom älskar jag området, det känns nästan som ett inredningsmecka med alla andra designvarumärken och inredningsföretag i närheten, säger Mathilda Wibom Westerberg.

I den ljusa lokalen är väggarna smyckade med kampanjbilder, de allra flesta fotade på Mallorca. Mathilda Wibom Westerberg berättar att man snart smyglanserar Atelier de Juniper – en serie konstverk med motiv från den spanska semesterön.


– Konsten är ett ytterligare ett sätt att bjuda in våra kunder till Juniper-världen. Inspirationen bakom de första konstverken kommer från en fotografering på en innergård i Sóller på Mallorca.

Lagom till sommaren har Juniper lanserat en större badhandduk, dessutom kommer både sängkläder och badrock i nya sobra kulörer. Hållbarhet är en viktig del i produktionen – alla textilier består av Supima-bomull från Kalifornien och tillverkas i en familjeägd fabrik i Portugal.

Text: Sophie Tisell

Close