Close

Unika produkter som sätter färg på hemmet

Nyöppnade Ordenstrappan 2 är en liten butik med stort hjärta.

I våras öppnades Ordenstrappan 2, en liten butik med unika objekt som sätter karaktär på ett hem. Ägare och initiativtagare är Ulrika Garat, som dessutom driver egen inredningsstudio, samt Anna Axelsson, som ligger bakom de populära Pom & Flora-caféerna.

Ulrika Garat beskriver Ordenstrappan 2 som ett rent passionsprojekt, med mycket själ och hjärta. Intill varje produkt finns en handskriven lapp, med såväl bakgrund som potentiellt användningsområde.

– Sortimentet består av saker Anna och jag vill ha hemma, har hemma eller skulle vilja ge bort. Bara unika objekt, gärna färgglada och från hela världen.

Ge några exempel på ert sortiment.

– Vi har franska bistroglas, unika karaffer, vinkylare i terrakotta, kökshanddukar i roliga färger, ståläggkoppar från 70-talet, olivoljor. För oss är det viktigt att sakerna är unika och inte säljs på en massa andra ställen. Och så får det gärna vara handgjort, häromdagen fick vi in ljusstakar som är producerade av ett kvinnokollektiv i Guatemala. Jättefina.

Hur uppstod idén till butiken?

– Jag hittade lokalen och kände direkt att den var rätt. Skickade en bild till Anna som svarade: ’där öppnar vi butik’. Och så blev det. För tillfället har vi öppet två eftermiddagar i veckan, torsdagar och fredagar, och under hösten kommer vi även ha lördagsöppet.

Vilken slags lucka fyller ni?

– Vi har produkter som gör folk glada. Om du ska bort på fest och tänkt ge bort ett bra vin, så kan du i stället komma hit och hitta en kul och unik present hos oss.

Text: Hugo Rehnberg

Close