Close

”Att vara mäklare är lite som att driva eget bolag”

Skickliga fastighetsmäklaren Ann-Charlotte Stenbeck kände att det var dags för en ny utmaning. Då fanns bara ett alternativ – Lagerlings.

Efter att ha studerat internationell ekonomi i Uppsala och därefter byggt upp företag inom mode och inredning, kom Ann-Charlotte Stenbeck fram till att hon ville syssla med fastigheter. 2008 blev hon färdig fastighetsmäklare och har fram tills nu arbetat hos Per Jansson.
– Efter nästan tio framgångsrika och lärorika år hos Per Jansson kände jag att det var dags för en ny utmaning. Då fanns det bara ett alternativ – Lagerlings. Här finns bevisligen redan en enorm kompetens och jag gillar verkligen Lagerlings koncept. Jag vill bidra med energi och bidra till att firman fortsätter utvecklas i samma anda. Jag har mycket att lära men hoppas att kunna matcha teamet och bli en värdig representant för Lagerlings.

Vilka egenskaper gör dig till en skicklig mäklare?
– Jag älskar affären. Att driva processen framåt. Jag känner mig alltid väldigt passionerad inför mina uppdrag och tycker om att engagera mig och göra rätt för kunden. Mitt jobb handlar i mångt och mycket om slutpriset. För att maximera det krävs energi, arbetsamhet och lojalitet. Jag tycker om att sova gott, så jag ser till att göra allt som krävs för att med bra samvete kunna gå och lägga mig på kvällen.

Vad gillar du bäst med mäklaryrket?
– Att det är provisionsbaserat och att man får göra sina egna affärer. Det är lite som att driva eget bolag, och det gäller att ta ansvar för sitt jobb. Jag har aldrig varit intresserad av ett nio till fem-jobb, jag vill ha utmaningar som går utanför ramarna. Känslan att verkligen kunna göra skillnad genom att vara ambitiös och påläst, genom att göra det lilla extra, betyder mycket för mig.

Lagerlings är fokuserade på ett specifikt område, vad finns det för fördelar med det?
– Det ger oss en unik insikt i hur folk här lever och vill leva. Min familj och jag har tillbringat en stor del av vårt liv på Östermalm och vet hur stor roll närheten till allt från skolor till garage spelar i dagliga livet.

Ann-Charlotte Stenbecks Östermalmsfavoriter

KMK
– Underbar plats för att avnjuta en god frukost i den första vårsolen.

Valhallabageriet
– För det oslagbart bästa brödet.

Dramaten
– Värmer upp själen en kulen höstkväll!

Close